Confidenţialitate

Au început Serile Filmului Românesc | AUDIO

La Iași au început Serile Filmului Românesc, festival la care Europa FM este partener media oficial. Suntem în toate aceste zile în mijlocul cinefililor.

Peste 30 de proiecții, multe premiere, nume mari ale cinematografiei românești calcă acum pe covorul roșu de la Iași.

Festivalul se află la a 12-a ediție, iar biletele de la multe dintre evenimentele incluse sunt deja epuizate.

La Gala de deschidere a SFR va fi proiectat, în aer liber, filmul “Ştefan Luchian“, o producţie din 1981 care poartă semnătura regizorului Nicolae Mărgineanu, în care Ion Caramitru interpretează un rol magistral. Vor fi prezenţi actriţa Maria Ploae, ambasadoarea SFR, criticul de film Irina-Margareta Nistor şi regizorul Nicolae Mărgineanu.

Filmul împlineşte anul acesta 40 de ani de la lansare.

Domnul Caramitru, din păcate, nu vreau să cred că suntem năpăstuiţi de soartă, nu va putea face deplasarea la Iaşi. (…) Este internat la spital în acest moment, la Bucureşti. (…) E în revenire, e în investigaţii medicale. (…) Îi pare foarte rău de ceea ce se întâmplă. El va fi internat în următoarele patru zile. Nu va putea face o deplasare la Iaşi. Toată lumea este optimistă şi bucuroasă pentru că nu este ceva grav. Nu e COVID-19 şi nu sunt alte probleme. Festivalul merge mai departe. Suntem alături de domnul Caramitru. Cu siguranţă, dacă va putea va intra în legătură directă cu noi în perioada următoare. Vom face în fiecare seară acest lucru pentru a vă transmite gândurile lui bune. Pentru noi ca organizatori este complicat să munceşti un an de zile în jurul unui personaj şi la un moment dat să se întâmple ce s-a întâmplat, dar mă bucur că domnul Caramitru este bine“, a declarat directorul SFR, Andrei Giurgia.

La ediţia din acest an a festivalului va veni actorul Horaţiu Mălăele, cel căruia în 2020 i-a fost dedicată cea de-a 11-a ediţie a SFR. În perioada în care a fost organizat evenimentul, Mălăele nu a fost prezent, deoarece fusese confirmat pozitiv cu COVID-19.

Corespondenta Europa FM la Iaşi, Silvia Craus:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Andrei Cuvu