Confidenţialitate

A început construcția primei creșe cu bani din PNRR. Autoritățile promit că va fi gata până la Crăciun

Una din peste 100. Joi a început construcție primei „creșe verzi”prin banii alocați din Programul Național de Redresare și Reziliență. Se află în Fălciteni, județul Suceava. Momentul a fost marcat de autorități și promit ca va fi gata până de Crăciun. Între timp, în Capitală, peste 2.000 de copii nu au prins un loc la creșele de stat.

Noua creșă de stat de la Fălticeni va putea găzdui 70 de copii, va avea săli de joacă, dormitoare, sălă pentru festivități, bucătărie dar și spațiu de joacă în aer liber.

Lucrările ar putea fi gata până la Crăciun.

Momentul a fost marcat de autorități prin prezența oficialităților locale dar și a ministrului Dezvoltării Cseke Atilla.

Creșa va avea panouri fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de energie electrică și alte sisteme inteligente pentru energia regenerabilă.

Peste 100 de astfel de „creșe verzi” vor fi construite prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Între timp, în București peste 2.000 de copii nu au prins locuri la creșele de stat, notează Hotnews.

În Capitală nu s-a mai construit o creșă de autoriăți de mai bine de 10 ani. Astfel, părinții trebuie să plătească sute de lei pentru cele private.

Citește și: Modificări la rectificarea bugetară. Mai mulți bani ajung la Ministerul Finanțelor, Muncii și PNLD. Sunt tăieri de la Sănătate și din Fondul de rezervă

Foto: Facebook / Cseke Attila