Confidenţialitate

A început Conferința Națională a Ghizilor de Turism din România

În perioada 19-23 februarie 2018, ghizii de turism din România se reunesc la Suceava, unde este organizată Conferința Națională a Ghizilor de Turism, ediția a treia.

La inițiativa agenției de turim HelloBucovina și Federației Naționale a Ghizilor de Turism din România – FNGTR, peste 100 de ghizi de turism din țară vor vizita în această perioadă, obiectivele turistice din Bucovina de Nord, Bucovina de Sud și Republica Moldova, cu scopul de a descoperi și promova potențialul turistic al acestor zone.

Cu această ocazie, este marcată și „Ziua Internațională a Ghidului de Turism” (21 februarie), ceea ce va da ecou mai puternic acestui demers.

Pe 19 februarie, la Suceava, au fost discutate probleme cu care se confruntă ghidul de turist, cum ar fi punctele de informare, vizibilitatea obiectivelor turistice, turismul gastronomic, poliția turistică sau infrastructura.

Prezenți la conferință au fost Cătălina Biholar (Televiziunea Intermedia), Claudiu Bradatan (Centrul Național de Informare Turistică), Petrică Ariciuc (Salvamont Vatra Dornei), Magda Grădinariu (Asociația Ia Bucovina), Loredana Proțiencu (Hotel Continental Suceava), Ciprian Șlemco (Hello Bucovina Travel&Tours), George Vasiliu (Președintele Federației Naționale a Ghizilor de Turism din România), Ana Roxana Pintilescu (Centrul Regional de Studii ARD-Nord Est) și Gheorghe Flutur (Președintele Consiliului Județean Suceava).

“Să nu ocoliți Bucovina în 2018. Paștele în Bucovina, cu un concert de toacă și de clopote,în mai, un festival al minorităților și al portului,  în iunie vom avea Festivalul Ciprian Porumbescu, urmează programul Ștefanian. Anul acesta vom lansa Drumurile lui Ștefan cel Mare, cu indicatoare către obiectivele turistice pe care el le-a ctitorit”, a declarat Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

“Anul acesta am înființat Federația Națională a Ghizilor de Turism din România, prin unirea celor opt asociații de turism din România. Ca prim demers în ceea ce privește dreptul ghidului de turism din România, am rugămintea ca fiecare ghid atestat să aibă acces gratuit la obiectivele turistice, pentru o mai bună pregătire și informare”, propune George Vasiliu, președintele Federației Naționale a Ghizilor de Turism din România.

“Ce îmi doresc de la Suceava este ca odată cu dezoltarea infrastructurii, să fie dezvoltate și serviciile. Nu vrem doar să vină să vadă Suceava, vrem să și stea. Ca să stea trebuie să încurajăm dezvoltarea serviciilor locale”, susține Florin Arjocu, vicepreședintele Federației Naționale a Ghizilor de Turism din România.

Federația Națională a Ghizilor de Turism din România – FNGTR este singura entitate reprezentativă a ghizilor de turism din România care prin forța sa plănuiește să-și facă simțită prezența în peisajul turismului profesional din țară. În colaborare cu instituțiile statului, își dorește să propună îmbunătățiri legislative pentru o mai bună reglementare a activităților legate de formarea, atestarea, monitorizare și desfășurarea activității de ghid de turism.