A fost vândut cel mai scump diamant brut din lume

The Constellation, un diamant de 813 carate, a fost vândut cu 63 de milioane de dolari, devenind cel mai scump diamant brut din lume, informează bloomberg.com.

Compania Lucara Diamond a vândut acest diamant într-o tranzacţie care creşte şansele de vânzare şi ale lui Lesedi la Rona, al doilea diamant brut ca mărime din lume, descoperit în 2015, ce va fi scos la licitaţie în luna iunie.

Vânzarea diamantului The Constellation echivalează cu un preţ de 77,6 dolari per carat, iar Lucara Diamond va reţine 10 procente din profitul net ce va fi obţinut după polizarea nestematei, a precizat, luni, această companie cu sediul general în Vancouver.

Diamantul a fost cumpărat de Nemesis International DMCC, o companie din Dubai specializată în comerţul cu diamante.

Atât The Constellation, cât şi Lesedi la Rona au fost descoperite în mina Karowe din Botswana, administrată de compania Lucara, care are reputaţia de a produce unele dintre cele mai bune diamante din lume.

Diamantul Lesedi la Rona va fi pus în vânzare în cadrul unei licitaţii care va fi organizată de casa Sotheby’s, la Londra, pe 29 iunie.

Cel mai mare diamant descoperit vreodată a fost diamantul Cullinan, de 3.106 carate, care a fost găsit în Africa de Sud, în anul 1905. Acea nestemată a fost tăiată în nouă fragmente, ce au fost incluse în Bijuteriile Coroanei britanice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS