Confidenţialitate

A fost suspendată acreditarea spitalului Floreasca

Cel mai important spital de urgențe din București – Spitalul Floreasca a rămas, temporar, fără acreditare, în urma scandalului femeii de 66 de ani care a murit după ce a luat foc pe masa de operație.

Decizia a fost luata de Agenția Națională de Management al Calității în Sănătate.

„Suspendarea acreditării unității sanitare se dispune până la remedierea de către aceasta a deficiențelor care au condus la suspendarea acreditării, dar nu mai mult de șase luni de la data intrării în vigoare a ordinului de suspendare.

În termen de maximum cinci zile lucrătoare de la primirea ordinului, unitatea sanitară elaborează și transmite A.N.M.C.S. spre avizare planul de măsuri pentru remedierea cauzelor care au condus la suspendarea acreditării”, anunță autoritatea într-un comunicat publicat pe site.

Pe parcursul perioadei de suspendare, spitalul va raporta săptămanal către A.N.M.C.S. măsurile luate pentru rezolvarea problemelor.

Primele concluzii ale anchetei Corpului de Control al Ministerului Sănătății în cazul pacientei arse vor fi prezentate la începutul săptămânii viitoare.

Anunțul a fost făcut de ministrul Victor Costache la începutul ședinței de Guvern de astăzi.

Femeia care a luat foc, în urmă cu o săptămână, pe masa de operație de la Spitalul Floreasca, în timp ce era supusă unei intervenții chirurgicale, a murit ieri seară.

Secretarul de stat Horațiu Moldovan a precizat că incendiul s-a produs după ce bisturiul electric a fost folosit cu un biocid, deși instrucțiunile aparatului interzic această combinație.