Confidenţialitate

A fost publicată motivarea instanței care a respins dosarul ”10 august” | AUDIO

A fost publicată motivarea instanței după clasarea definitivă a dosarului ”10 august”.

Atunci când a cerut redeschiderea urmăririi penale, fosta șefă a DIICOT, Giorgiana Hosu, nu a transmis instanței analiza argumentelor victimelor care cereau redeschiderea dosarului. 

Acesta este unul dintre motivele pentru care solicitarea fostului procuror șef a fost respinsă definitiv.

Realizatoarea emisiunii Piața Victoriei, Ioana Ene Dogioiu, spune că e vina exclusivă a Giorgianei Hosu că foștii șefi ai Jandarmeriei au scăpat de urmărire penală:

”Motivarea demonstrează că toate insultele aruncate la adresa judecătoarei au fost un act de mare nedreptate. Respingerea redeschiderii urmăririi penale este imputabilă, potrivit motivării, procurorului fost șef DIICOT, Giorgiana Hosu, și felului în care doamna Hosu a înțeles să își motiveze demersul. Din punctul meu de vedere ori este fundamental incompetentă ori este fundamental de rea-credință”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Urmărirea penală a foștilor șefi ai jandarmeriei poate fi reluată doar dacă vor fi aduse probe noi, spune Ioana Ene Dogioiu:

”Există o urmărire penală în curs împotriva jandarmilor individuali, care este pe rolul Parchetului Militar. Dacă acești jandarmi, în timpul urmăririi penale împotriva lor vor aduce dovezi în apărarea lor care să îi incrimineze pe șefii Jandarmeriei, dovezi care să se constituie în probe noi,  există o posibilitate a redeschiderii urmăririi penale”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.