Confidenţialitate

A fost la spital să nască doi copii și a descoperit că are patru

Caz foarte rar în județul Iași – o tânără din comuna Lespezi a născut 4 copii, deși credea că este însărcinată cu gemeni.

Femeia, în vârstă de 29 de ani, a născut natural, iar medicii susțin că doar una din 13 milioane de femei reușește acest lucru – atunci când e însărcinată cu cvadrupleți.

Primarul comunei ieșene spune, la Europa FM, că femeia mai are 4 copii acasă și că va acorda familiei un ajutor financiar.

Femeia a născut la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași.

Medicii spun că cei mici s-au născut mai devreme, la 32 de săptămâni, astfel că rămân sub supravegherea doctorilor – până când ating greutatea normală pentru a putea fi externați.

Femeia spune că nu a fost la doctor să monitorizeze sarcina, prin urmare a fost uimită atunci când a aflat că are cvadrupleţi.

Am stat de vorbă cu primarul comunei ieșene Lespezi – Ioan Lazăr. El spune că femeia mai are acasă 4 copii, că nou născuții sunt gemeni –  doi băieți și două fete, care se află acum sunt la incubator.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul spune, la Europa FM, că va ajuta familia:  Am inițiat un proiect de hotărâre prin care să reparăm casa, să punem parchet, să schimbăm tâmplăria și să le asigurăm căldura pentru la iarnă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Edilul mai spune că a încercat să acorde familiei și un ajutor social, însă proprietatea lor are peste 2 mii de pătrați, iar dosarul le este respins.