A fost la spital să nască doi copii și a descoperit că are patru

Caz foarte rar în județul Iași – o tânără din comuna Lespezi a născut 4 copii, deși credea că este însărcinată cu gemeni.

Femeia, în vârstă de 29 de ani, a născut natural, iar medicii susțin că doar una din 13 milioane de femei reușește acest lucru – atunci când e însărcinată cu cvadrupleți.

Primarul comunei ieșene spune, la Europa FM, că femeia mai are 4 copii acasă și că va acorda familiei un ajutor financiar.

Femeia a născut la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași.

Medicii spun că cei mici s-au născut mai devreme, la 32 de săptămâni, astfel că rămân sub supravegherea doctorilor – până când ating greutatea normală pentru a putea fi externați.

Femeia spune că nu a fost la doctor să monitorizeze sarcina, prin urmare a fost uimită atunci când a aflat că are cvadrupleţi.

Am stat de vorbă cu primarul comunei ieșene Lespezi – Ioan Lazăr. El spune că femeia mai are acasă 4 copii, că nou născuții sunt gemeni –  doi băieți și două fete, care se află acum sunt la incubator.

Primarul spune, la Europa FM, că va ajuta familia:  Am inițiat un proiect de hotărâre prin care să reparăm casa, să punem parchet, să schimbăm tâmplăria și să le asigurăm căldura pentru la iarnă.

Edilul mai spune că a încercat să acorde familiei și un ajutor social, însă proprietatea lor are peste 2 mii de pătrați, iar dosarul le este respins.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS