A fost identificata o masina care circula in zona in care a fost ucis Boris Nemtov

Autoturismul marca Ford – căutat după asasinatul opozantului rus Boris Nemțov – aparține unei structuri ce deservește instituții ale statului.

Potrivit Ria Novosti, mașina ar fi fost folosită de instituții precum Ministerul de Finanțe și Monetăria.

Rămâne de stabilit dacă se poate face o legătură directă între respectivul autoturism și asasinat pentru că șoferul mașinii a trecut pe pod în momentul în care la fața locului se aflau și polițiștii.

Serviciul de presă al Ministerul rus de Finanțe precizează că autoturismul marca Ford nu aparține, de fapt, instituției, ci unei alte instituții de stat de pază care deservește Ministerul, Monetăria Statului și alte structuri.

Mașina trecea pe podul de peste Moscova când la locul crimei se afla deja o patrulă a poliției și mai multe forțe de ordine.

Jurnaliștii de la Life News au reușit să-l contacteze pe șoferul Ford-ului, în vârstă de 41 de ani.

Dmitri Karmaz susține că încerca să câștige un ban în plus făcând taximetrie și a trecut pe pod cu puțin timp înainte de miezul nopții.

Șoferul susține că a văzut mai întâi o patrulă a poliției și apoi un bărbat întins pe trotuar. S-a gândit că probabil persoanei i s-a făcut rău sau că era vorba de cineva care consumase alcool și a aflat despre ce e vorba atunci când a ajuns acasă și a deschis televizorul.

Potrivit acestuia, mașina pe care o conducea a apărut de trei ori pe înregistrarea camerei de supraveghere din zonă pentru că a călătorit aproximativ o oră în căutare de pasageri.

În cadrul anchetei începute după asasinarea lui Boris Nemțov poliția a dat în căutare până acum mai multe autoturisme.