Confidenţialitate

A fost demis managerul Spitalului Județean de Urgență din Botoșani | AUDIO

Este prima demitere – la cinci zile după ce o gravidă a murit în spital la câteva ore după internare. Presa a dezvăluit că Angel Călin fusese numit în fucție cu toate cu nu avea deloc experință în Sănătate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Demiterea managerului interimar al Spitalului Mavromati din Botoșani a fost făcută de către conducerea Consiliului Județean, iar în locul său tot pe un mandat interimar a fost numit medicul Monica Adăscăliței.

„Eliberarea din funcție a domnului Angel Călin nu șterge vina cadrelor medicale care nu au intervenit în cazul tragic al Alexandrei” – spune președinta Consiliului Județean Botoșani Doina Federovici – cea care îl și numise interimar. Publicația G4Media a dezvăluit că Angel Călin a terminat liceul ca lăcătuș mecanic și fusese numit în funcție deși avea experiență zero în domeniul medical.

Este prima demitere la Botoșani, în cele cinci zile scurse de la decesul Alexandrei, gravida care a ajuns la spital cu dureri și hermoragie și care nu a primit îngrijirile medicale necesare, deși starea acesteia era tot mai rea, după cum arată ancheta preliminară a Direcției de Sănătate Publică.

Spitalul a anunțat personalul aflat în garda în noaptea în care a murit Alexandra a fost suspendat pentru o perioada de 90 de zile.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila spune că urmează și alte controloale, fiind sesizată inclusiv Poliția

„Am sesizat și noi celelalte instituții, respectiv Colegiul Medicilor din România, că discutăm despre practica medicală, Autoritatea Națională pentru Managementul Calității în Sănătate, iar lucrurile care ne-au contrariat extrem de mult și ne-au și afectat au dus și la o decizie de a sesiza poliția”, a spus Alexandru Rafila.

Între timp, sunt anunțate proteste și astăzi în fața spitalului, unde și în serile precedente oamenii care cer dreptate pentru Alexandra au aprins lumânări și au depus flori.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Anchetă la Spitalul Județean Târgu Jiu după ce o femeie gravidă a fost operată de hernie. Medicii nu au văzut că este însărcinată