Confidenţialitate

Anchetă la Spitalul Județean Târgu Jiu după ce o femeie gravidă a fost operată de hernie. 4 medici au consultat-o înainte de chirurgul care a decis să o opereze | AUDIO

Noi detalii în cazul femeii însărcinate de la Gorj care a ajuns pe masa de operație cu diagnosticul greșit de hernie. 4 medici au consultat-o înainte de chirurgul care a decis să o opereze. Niciunul nu și-a dat seama că este însărcinată în luna a noua. Chirurgul spune că a palpat-o înainte să-i pună diagnosticul de hernie. Nici femeia nu știa că este însărcinată. Mai multe anchete au fost deschise în acest caz.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În cazul gravidei de la Gorj, care a fost operată de hernie abdominală apar detalii incredibile. Femeia a ajuns la spital în urmă cu 5 zile si până a fost operată a fost consultată de 4 medici.

Mai mult, chirurgul care a diagnosticat-o pe pacientă recunoaște că nu i-a efectuat nicio ecografie, iar singurele investigații efectuate au fost raze la plămâni și analize de sânge. Iar diagnosticarea a constat în palpare. Așa a stabilit că trebuie urgent operată de hernie abdominală.

Nici în urma acestei palpări nu și-a dat seama că femeia este gravidă și că durerile sunt, de fapt, de naștere. Abia când a deschis-o pe masa de operație și-a dat seama că e gravidă. Acum se fac mai multe anchete în paralel.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu face propria anchetă internă, dar a sesizat și Direcția de Sănătate Publică. De asemenea, și poliția din Gorj face verificări asupra acestei situații.

Cert este că nici femeia nu știa că este însărcinată și nu a efectuat niciun control ginecologic în această perioadă. O spun chiar medicul de familie al femeii și rudele acesteia.

Știre inițială

Este anchetă la Târgu Jiu, după ce o femeie a fost operată de hernie de medicii Spitalului Județean de Urgență, deși era însărcinată. Medicii și-au dat seama că femeia este gravidă abia când au intervenit chirurgical pentru scoaterea intestinului.

Femeia, în vârsta de 35 de ani, din localitatea Tismana, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu cu dureri abdominale.

După ce a fost consultată de medici, aceștia i-au pus diagnosticul de hernie intestinală. Femeia nu știa că este însărcinată în luna a 9-a, dar nici medicii care au consultat-o nu și-au dat seama.

Pacientei nu i s-a efectuat nicio analiză, nicio ecografie, fiind condusă direct în sala de operație a secției Chirurgie. Acolo, i s-a efectuat anestezia, iar chirurgul a intervenit. Abia în acel moment, medicul și-a dat seama că femeia este însărcinată, iar sarcina este la termen, durerile fiind cele ale nașterii.

Medicul a fost nevoit să efectueze operația de cezariană. A fost chemat de urgentă medicul neonatolog pentru a prelua bebelușul. O fetiță de 3,200 kg. Femeia mai are acasă 2 fete gemene, în vârstă de 16 ani. Cazul este considerat scandalos de către conducerea Spitalului din Târgu Jiu care a dispus o anchetă internă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: A fost demis managerul Spitalului Județean de Urgență din Botoșani | AUDIO