Confidenţialitate

A doua zi de proteste la Mina Lupeni | AUDIO

A doua zi de proteste în Valea Jiului. Minerii de la Exploatarea Minieră Lupeni au refuzat să intre în subteran și vineri, când nici schimbul I și nici schimbul II nu a coborât în mină.

Joi, minerii și-au intrerupt lucrul nemulțumiți că nu și-au primit salariile integral și că mai au de primit și alte restanțe.

Oamenii au cerut să primească banii pentru care au muncit și s-au strâns în curtea minei ca să protesteze din nou. La fața locului a ajuns directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Samuel Dioane, care a spus că a discutat cu minerii și le-a explicat că banii își urmează acum doar circuitul financiar, ei fiind deja virați în conturile companiei.

Dioane sustine că va acorda diferența de 20% la salariile restante, sumele pentru ajutorul de încălzire pe luna martie și sumele pentru deconturile transportului angajaților, aferent lunii aprilie.

Toți angajații Complexului Energetic Hunedoara au de suferit din cauza insolvenței, iar situația financiară a companiei este una dezastruoasă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Marius Mitrache