Confidenţialitate

A doua zi de grevă la STB: Doar 3 mașini au ieșit pe traseu, Nicușor Dan cere o reacție clară de la PSD | AUDIO

Primarul Capitalei avertizează, în contextul protestului care continuă la STB: cine nu iese pe traseu săvârșește o infracțiune.

Nicușor Dan s-a referit la hotărârea de joi a Tribunalului București, care a suspendat greva. Executorii judecătoreşti merg vineri dimineață la sediul fiecărui punct de lucru pentru afişarea deciziei.

Primarul Capitalei a făcut primele declarații după discuțiile pe care le-a avut vineri dimineață la Societatea de Transport București, unde a ajuns încă din zori:

„Chiar dacă, oficial, această hotărâre a fost comunicată în jurul zilei de azi, toată lumea știe că ea s-a pronunțat ieri. Să nu reiei lucrul în aceste condiții, riscând pierderea contractului de muncă, riscând condamnare penală, este o atitudine irațională pe care, sincer, n-o înțeleg.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nicușor Dan mai spune că a convocat șefii de autobaze și de depou pentru discuții la Primăria Capitalei la ora 12:00. Primarul general a reluat acuzațiile că protestul are substrat politic, fiind organizat de un lider sindical care este și consilier general PSD. Nicușor Dan a cerut o reacție clară de la Partidul Social Democrat:

„Noi avem o grevă care paralizează Bucureștiul și sfectează sute de mii de bucureșteni, organizată de un consilier general PSD și atunci cer Partidului Social Democrat să se pronunțe pe una din două opțiuni: fie susține această manifestația care paralizează orașul, fie retrage sprijinul politic domnului Petrariu, care a organizat această grevă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Angajații STB și-au continuat protestul început joi, deși Tribunalul București a decis că trebuie să-l suspende. Pentru că unii dintre colegii lor vor să lucreze, au parcat mașini în fața depourilor și au blocat șinele de tramvai.

Ei vor venituri mai mari și demisia directorului STB, Adrian Criţ. Acesta din urmă spune că pe traseu au ieșit azi doar 3 vehicule. Le-a cerut angajaților să reia lucrul, pentru a nu-i pune în dificultate pe bucureșteni.

Instanța va analiza vineri legalitatea grevei. Între timp, a fost deschis și un dosar penal în legătură cu organizarea protestului.

Autor: Ani Sandu

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: România nu va fi implicată într-un eventual război la granița dintre Ucraina și Rusia, susține ministrul Apărării | AUDIO