Confidenţialitate

A doua seară de proteste la Piața Victoriei

În jur de 200 de bucureşteni au protestat la Piaţa Victoriei, pentru a doua seară la rând, indignaţi de intenţia actulei coaliţii parlamentare de a-i graţia pe corupţi.

La orele prânzului, a fost o manifestaţie cu maşini şi biciclete şi în jurul clădirii legislativului.

După ce şi-au atras critici vehemente, aleşii din comisia juridică au reluat votul – la nici 24 de ore – şi au respins amendamentele care le-ar fi adus clemenţă celor condamnaţi la cel mult 3 ani de închisoare pentru luare şi dare de mită sau trafic de influență, dacă ar fi achitat prejudiciul.

Şeful social-democraţilor Liviu Dragnea a anunţat că nu susţine demersul colegilor săi şi chiar l-a mustrat indirect pe senatorul Şerban Nicolae. La rândul său, fostul premier Victor Ponta a opinat că s-ar fi impus demisia lui Şerban Nicolae de la conducerea comisiei juridice întrucât acesta afectează imaginea partidului.

Subiectul graţierii – care naşte atâtea controverse în spaţiul public – ar urma să fie dezbătut într-o şedinţă la vârful PSD, probabil săptămâna viitoare, când proiectul de lege va fi supus votului în plenul camerei superioare.

Inițiator al proiectului de lege, Guvernul condus de Sorin Grindeanu s-a delimitat, la rândul său, de planul iertării corupţilor.

Anularea amendamentelor în comisia juridică a fost salutată de ministrul Justiţiei. Tudorel Toader consideră că, în cele din urmă, a ‘prevalat înţelepciunea’.