Confidenţialitate

Lista cu medicii de familie care fac teste pentru depistarea Covid, publicată de Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a transmis lista cu cei 3.800 de medici familie care au încheiat contracte pentru testarea anti-Covid în cabinete. Testarea este gratuită pentru toti pacienții care se încadrează în definițiile de caz ale INSP.

Lista cabinetelor de medicina de familie care au încheiat contracte cu casele de asigurări de sănătate se află pe pagina Ministerului Sănătății . Lista se modifică pe măsură ce alte cabinete sunt adăugate, anunță Ministerul Sănătății.

„Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila consideră că testarea la medicul de familie reprezintă soluția pentru accesul facil al bolnavilor la diagnostic rapid, evaluare și monitorizare”, a transmis ministerul.

Totodată, din cauza suprasolicitării serviciilor Ambulanței București-Ilfov, Ministerul Sănătăţii a decis, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, să înfiinţeze centre de recoltare a probelor biologice de la pacienţii simptomatici COVID la mai multe spitale din Capitală şi judeţul Ilfov, pentru scurtarea timpului de aşteptare şi pentru a asigura accesul rapid la serviciile medicale ale pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, a anunţat sâmbătă seara Ministerul Sănătății.

20 de centre functioneaza in incinta unor spitale din Capilata si ilfov, alte 8 vor fi deschise marti. Lista spitalelor unde bucureștenii simptomatici pot merge pentru testarea anti-COVID poate fi consultată aici.

Autor: Narcis Roșioru