A apărut site-ul care îţi grapinizează textele

„Grapinizer” este un site care îți modifică textul, pune virgule în plus și greșeli gramaticale sau elimină spații după semnele de punctuație.

Referirea se face la europarlamentarul Maria Grapini, care e complet agramată şi a devenit subiectul de mişto al întregului net românesc cu textele şchioape pe care le postează pe Facebook.

Culmea e că doamna Grapinii insistă că ea ştie să scrie perfect, pentru că a fost olimpică la română, doar că i se-ntâmplă să greşească pentru scrie noaptea, adesea pe-ntuneric, după program.

„Stați liniștiți, că am fost olimpică la Limba Română. Problema mea este următoarea: eu scriu noaptea, în avion sau în mașină. Cei care nu sunt convinși pot să facă oricând cu mine test de gramatică.”

Recent, o studentă s-a oferit să-i corecteze gratuit statusurile pe care le postează pe FB, dar dna Grapini a refuzat, indignată.

Grapinizer – site-ul de la adresa grapinizer.com, are motto-ul “învăţăm să scriem corect în limba română”.

Ce face site-ul? Îţi “grapinizează” orice text scrii pe acest site – în sensul că îţi schimbă textul corect gramatical într-o versiune agramată şi dezacordată, exact cum scrie de obicei Maria Grapini.

foto: Facebook/ Maria Grapini