Confidenţialitate

A apărut motivarea sentinței în cazul Ionuț Anghel

Administraţia Domeniului Public din Sectorul 2, societatea Tei Rezidenţial și administratorul său Constantin Ciorăscu sunt vinovați de indolență și periclitarea vieții în cazul Ionuţ Anghel , băiatul omorît de 7 câini maidanezi. Din cauza lor, băiatul şi fratele său au putut ajunge pe terenul viran neîngrădit unde au fost atacați de câini, se arată în motivarea sentinței Judecătoriei Sectorului 2.

Magistratul care a judecat cazul a notat şi că angajaţii ADP au avut o atitudine cinică afirmând că gardurile din parcuri nu au decât rol arhitectural.

Acum aproape un an, inculpații au fost condamnați la amenzi penale de câte 300.000 de lei, iar Constantin Ciorăscu la trei ani de închisoare cu suspendare. Instanţa a dispus şi daune de natură civilă în cuantum de 2,4 milioane de euro pentru părinţii şi fratele lui Ionuţ Anghel.

Chiar dacă procurorii au clasat cauza în cazul bunicii Aurica Anghel, judecătorul a remarcat reacţia cel puţin discutabilă a acesteia, care nu i-a supravegheat pe copii şi de-abia după 40 de minute de la dispariția lor a considerat de cuviinţă să ceară ajutor.