Confidenţialitate

9 din 10 români își planifică o vacanță pentru această vară | AUDIO

Al treilea val al pandemiei nu strică planurile de vacanţă ale românilor.

Potrivit unei platforme de rezervări hoteliere, 90 % dintre ei vor să-şi planifice o vacanţă în această vară. Unii şi-au făcut deja rezervările.

Un sfert dintre participanţii la studiu au o rezervare fermă sau urmează să îşi facă o rezervare.  90% preferă să își planifice din timp concediile și achită pachetul de vacanță cu cel puțin o lună înainte de data sosirii.

Pensiunile și hotelurile rămân printre cele mai căutate tipuri de unități de cazare, însă la mare căutare sunt și cabanele, casele de vacanță și apartamentele.

28% dintre respondenţi preferă vacanţa la mare, în timp ce 42,5% vor concediu la munte sau în zone liniștite și retrase, în stațiuni balneare care oferă pachete de tratamente sau sejururi de tip city break.

Românii caută pentru vacanțele de vară pachete cu mese incluse sau posibilitatea de a servi masa, dar şi hoteluri cu servicii de relaxare .

Cei mai mulți turiști vor opta pentru vacanțe de 5 – 7 zile (38%), în timp ce doar 19% dintre români vor să aloce concediului mai multe de 7 zile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae