9 persoane din Oradea, suspectate ca faceau evaziune fiscala cu produse din carne au fost duse la audieri la Politia Judeteana Bihor

Rețeaua era coodonată de un preot, prin intermediul unei firme la care acesta era asociat – spun surse judiciare.

Polițiștii de la Investigarea fraudelor au făcut percheziții de amploare în Oradea, la sediile unor firme și la locuințele a 9 persoane suspectate de evaziune fiscală în domeniul achizițiilor intracomunitare de carne.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, întreaga rețea de evazioniști ar fi coordonată de un preot de la Biserica cu Lună din Oradea. Acesta deține în oraș mai multe magazine care comercializează produse din carne.

Ca să nu i se dea de urmă, preotul ar fi ales să coordoneze afacerea din umbră și a cedat astfel partea sa din societatea la care era asociat. Pentru a importa produse din carne din Ungaria, această societate s-a folosit de firme fantomă: carnea ajungea direct la firma preotului, în vreme ce firmele fantomă figurau, în acte, cu datorii la plata TVA. Firma preotului câștiga astfel de două ori: scăpa de plata TVA și putea să își vândă produsele la un preț cu mult sub cel al concurenței. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul adus statului este estimat la 1 milion 800 de mii de euro.