Confidenţialitate

Dacian Cioloș refuză să fie însoțit în trafic de polițiști rutieri. ”E o chestiune de bun-simț”, afirmă premierul

Premierul Dacian Cioloș a explicat astăzi motivele pentru care refuză să meargă în coloană oficială.

E o chestiune de bun-simț, susține șeful Guvernului.

Cioloș a adăugat că preferă să se trezează mai devreme pentru a ajunge la birou, decât să-i deranjeze pe bucureștenii aflați în trafic.

 

„Sunt nişte reguli minime pe care SPP-ul conform legii trebuie să le asigure. Nu am folosit Poliţie şi nu o să folosesc niciodată. Prefer să mă trezesc cu 10…15 minute mai devreme ca să ajung la birou la timp decât să zăpăcesc lumea de cap în Bucureşti sau în altă parte. E o chestie de bun simţ, dincolo de reguli, protecţie şi aşa mai departe. Trăim într-o societate modernă în care, indiferent că unul e prim-ministru şi altul e muncitor, trebuie să ne simţim la fel de cetăţeni. Trebuie să ne asumăm fiecare rolul acesta de cetăţean înainte de a ne pune în faţă funcţia pe care o avem, care e trecătoare”, a declarat Dacian Cioloș la Timișoara.Scandalul coloanelor oficiale a izbucnit imediat după decesul polițistului Bogdan Gigină. Atunci s-a aflat că fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, era însoțit permanent de echipaje ale poliției rutiere, deși nu avea acest drept.

Oprea este acuzat de abuz în serviciu în acest caz, iar DNA a cerut începerea urmăririi penale. Și procurorul general, Tiberiu Nițu, a beneficiat până de curând de coloană oficială, deși nu avea acest drept.