Confidenţialitate

81% dintre cetățenii UE spun că sunt fericiți să traiască în comunitatea celor 27 de state. Părerea românilor diferă | AUDIO

În ceea ce privește părerea românilor, doar 43 % dintre conaționali cred că apartenența la Uniunea Europeană este un lucru bun, în timp ce un sfert dintre ei sunt de părere că este un lucru rău că suntem membri ai blocului comunitar.

Datele apar în ultimul barometru al Comisiei și Parlamentului Uniunii, realizat în septembrie și octombrie anul trecut în toate statale membre, dar publicat miercuri.

Studiul Uniunii Europene mai arată că românii au puncte de vedere diferite față de alți europeni și față de cele mai mari provocări ale comunității celor 27 de state.

Astfel, cei mai mulți români dintre cei chestionați, 43 %, cred că problemele globale de sănătate vor fi cele care ne vor da cele mai multe bătăi de cap.

În schimb, aproape jumătate dintre cetățenii Uniunii cred că cea mai mare provocare o reprezintă schimbările climatice.

Eurobarometrul mai arată că 91% dintre tinerii de 15-24 de ani din Uniune sunt de acord că a combate schimbările climatice poate duce la îmbunătățirea calității vieții.

Când vine vorba despre cel mai important atu al Uniunii, 29% dintre români cred că cel mai important este standardul de trai, în timp ce doar 18% dintre români spun că cel mai important lucru din Uniune este  respectul pentru democrație, drepturile omului și statul de drept.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Anca Grădinaru

Citește și: Klaus Iohannis: România se pregătește, inclusiv militar, pentru situația în care conflictul Rusia – Ucraina escaladează | AUDIO