Confidenţialitate


8 moduri prin care poți dezvolta gândirea logică a copilului tău (P)


8 moduri prin care poți dezvolta gândirea logică a copilului tău (P)

Gândirea logică este esențială pe tot parcursul vieții noastre, încă din copilărie. Când este încă mic, un copil nu prea poate să înțeleagă ce înseamnă sau cum funcționează anumite lucruri și, în general, face ceea ce i se spune fără a știi de ce. După o anumită vârstă, vei observa însă că înțelege mai bine ceea ce întâmplă în jurul său. Acest lucru se datorează faptului că începe să-și dezvolte gândirea logică, iar tu îl poți ajuta. Sunt mai multe moduri în care poți face asta, iar mai jos vom vorbi despre câteva dintre acestea.

  1. Pune-i întrebări cu final deschis

Nu te gândi la întrebări complicate, ci mai degrabă la unele ce îl vor face să gândească pentru a găsi un răspuns, chiar să-și folosească imaginația. L-ai putea întreba, de exemplu, de ce crede el că unii oameni preferă câinii pisicilor. Nu există un răspuns corect sau greșit și faptul că va trebui să trebui să găsească argumente pentru a-și susține părerea îi va stimula gândirea.

  1. Alege jocurile potrivite

Jocurile și jucăriile ocupă un loc foarte important în viața copiilor și îi pot ajuta să-și dezvolte atât abilitățile fizice, cât și pe cele cognitive. Jocurile de strategie, puzzle-urile sau cele de rol și creație sunt întotdeauna apreciate de cei mici și au un impact pozitiv asupra dezvoltării lor, inclusiv atunci când vine vorba de gândirea logică.

  1. Înscrie-l la un curs de programare

Programarea îi poate ajuta pe copii să-și dezvolte gândirea logică, abilitățile matematice și cele de rezolvare a problemelor. Nu ești sigură că ar fi interesat de un astfel de curs? Înscrie-l mai întâi la un curs IT demo online gratuit și, dacă îi va plăcea, poți opta ulterior pentru înscrierea la un curs pe termen lung.

  1. Invită-l la o dezbatere

Cauți idei pentru o activitate la care poate participa toată familia? Ce-ai spune să organizezi un „turneu” de dezbateri? Ca și în cazul întrebărilor cu final deschis, o temă bine aleasă îl va stimula să gândească, să folosească informațiile pe care le are la dispoziție pentru a găsi argumente și contraargumente.

  1. Provoacă-l să schimbe finalul unei povești

Copiilor le plac poveștile și să afle ce se întâmplă cu eroul preferat după ce a trecut prin atâtea peripeții, chiar și să se pună în pielea acestora. Profită de asta pentru a-i adresa o nouă provocare: aceea de a găsi un nou final pentru povestea preferată.

  1. Lasă-l să facă greșeli

Ca și noi, copiii învață din greșeli. Nu te teme să-l lași să facă greșeli, fie că este vorba de un joc, o problemă de matematică sau o altă activitate. Îi va fi mai ușor să înțeleagă ce consecințe poate avea o greșeală și îl va stimula să-și folosească abilitățile pentru a găsi soluția potrivită.

  1. Organizează o vânătoare de comori

Este o activitate care poate fi organizată destul de ușor atât în interior, cât și exterior și foarte distractivă pentru toți participanții. Ideea de a trebui să urmeze anumite indicii sau să rezolve diverse ghicitori pentru a putea găsi comoara îl va încânta și îl va ajută să-și dezvolte gândirea.

  1. Încurajează-l să interacționeze cu alți copii

Acest lucru îi va permite nu doar să-și facă noi prieteni, ci și vadă cum gândesc alți copii, să învețe să interacționeze cu aceștia și să-și adapteze modul de a gândi pentru a putea lucra împreună cu alte persoane și a găsi soluții pentru diverse probleme.

Gândirea logică este o abilitate pe care o va folosi zi de zi, tot restul vieții sale. După cum am văzut mai sus, există mai multe modalități prin care îl poți ajuta să și-o dezvolte, de la a-l încuraja să gândească singur până la activități interesante precum cursurile de programare sau vânătorile de comori. Tot ce trebuie să faci este să o alegi pe cea potrivită pentru copilul tău.


Ultimele stiri
Toți știau. Europa Liberă publică documente confidențiale prin care Iohanis, Ciolacu și Ciucă erau avertizați de pericolul deficitului…

Scumpiri așteptate la crema tartinabilă de ciocolată, după ce producția de alune din Turcia s-a micșorat în acest…

Apelurile telefonice de tip fraudă, inițiate din afara României, vor fi blocate de pe 7 iulie, anunță ANCOM …

Ilie Bolojan i-a răspuns lui Marcel Ciolacu după ce PSD a spus că nu poartă vina pentru deficitul…

Peste 1.000 de angajați ai MAI vor fi prezenți în această vară pe litoral | AUDIO

Primul pachet de măsuri fiscal-bugetare a fost adoptat de Guvern și merge la Parlament. Ilie Bolojan vrea angajarea…

Canicula afectează circulația trenurilor CFR. Acestea vor avea întârzieri în perioada următoare | AUDIO

Patronatele reclamă, după întâlnirea cu premierul, că tăierea voucherelor de vacanță afectează vizibil Horeca: „Se închid restaurante și…

Bucătării neigienizate și lipsa autorizației de securitate la incendiu, nereguli găsite la cămine de bătrâni din București. Inspectorii…

Invazie masivă de lăcuste în Delta Dunării. Fermierii se tem că își vor pierde culturile: „Devorează tot în…



Abonează-te la notificări
Rămâi la curent cu ultimele știri și când nu ai site-ul deschis!
Acceptă notificările din fereastra ce apare, sau din bara de adresă a browserului tău.