Confidenţialitate

Zi de BINE: Zi de Bine Moldova și Asociația Școlile Satelor Noastre organizează tabăra anti-bullying | AUDIO

“Spuneți-mi un lucru la care românii sunt teribil de buni, dar pentru care nici măcar nu avem termen în dicționar. Vă dau un indiciu! Începe cu „uuuu, tocilaru’”, „a venit grasu’, uite-l cum arată!”, „vezi că ți-a căzut fundu’”, „nu te atinge de el, că te molipsești de sărăcie”.

Sunt pline clasele, holurile și curțile școlilor de umilințe, șicanări, agresiuni, abuzuri și mai rele de atât.

Dacă în engleză se cheamă bullying, pe românește îi spunem… glumițe. Și ne pricepem de minune la mișto-uri agresive, dar și la cărat pumni și palme! Locul 3 pe podium în clasamentul european, conform unei statistici OMS. Realitatea e că agresiunea nu este niciodată o glumă, iar copiii pe care îi trimitem să fie în siguranță la școală trebuie să se descurce dupa legea junglei.

Așa că, în iunie, la Zi de Bine Moldova și împreună cu Asociația Școlile Satelor Noastre, organizăm anti-bullying camp. Mergem în tabără cu 2 grupe de copii cu vârste, experiențe și nevoi diferite ca să îi ascultăm și să îi învățăm să gestioneze relațiile din micro universurile lor. Îi ducem într-un loc strașnic în vacanță, un loc în care să se simtă în siguranță. Și unde putem să-i îndrumăm spre zile mai senine.

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la Zi de Bine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: unsplash.com