72 de răniţi ai incendiului din club Colectiv rămân internaţi în spitalele bucureştene

Ministerul Sănătăţii anunţă că în spitalele bucureştene rămân internate 72 de persoane rănite în incendiul de la club Colectiv.

18 dintre acestea sunt în stare critică şi gravă.

La Spitalul de Arşi sunt internaţi 14 răniţi.

Victime primesc îngrijiri la Spitalul Bagdasar Arseni (13 răniţi), la Spitalul Universitar (8), la Spitalul Militar Central (7),  la Spitalul Elias (6), la Spitalul Grigore Alexandrescu (6), la Spitalul de Urgenţă din Bucureşti (6), la Spitalul Sf. Ioan (5), la Spitalul Sf. Pantelimon (2), la Spitalul Dimitrie Gerota (2), la Spitalul Agrippa Ionescu (2) şi la Spitalul C. C. Iliescu (1).

Guvernul interimar a adoptat, astăzi, o hotărâre de suplimentare a bugetului Ministerului Sănătăţii cu 26,3 milioane de lei pentru asigurarea tratamentului, serviciilor medicale şi recuperarea persoanelor rănite în incendiul de la club Colectiv, aflate în spitalele bucureştene.

35 de răniţi au fost transferaţi în unităţi sanitare din străinătate, anume în Austria (2 persoane în stare stabilă), în Belgia (8 persoane în stare stabilă, toate fiind programate în această săptămână pentru intervenţii chirurgicale), în Olanda (8 persoane, dintre care două au decedat), în Germania (4 persoane, dintre care 2 s-au deplasat pe cont propriu), în Marea Britanie (9 persoane, dintre care 3 au murit) în Norvegia (o victimă) şi în Israel (3 persoane, dintre care una a murit).