Confidenţialitate

70 de milioane de euro pentru un nou CET în București

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, în şedinţa Consiliului General, în timpul dezbaterii proiectelor privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru companiile primăriei, precum şi a celor pentru majorarea capitalului social şi pentru acordarea de împrumuturi, că din cele 100 de milioane de euro care sunt alocate prin rectificare societăţilor din Holdingul Capitalei cea mai mare sumă, de 70 de milioane de euro, va merge la Compania Energetică, pentru construirea unui nou CET, în zona de nord-vest a Capitalei.

“Este vorba de aproape două milioane de locuitori care au nevoie de apă caldă şi căldură. Nu se pune problema că se taie de la investiţii. Este o informaţie falsă. Banii vor fi gestionaţi de companii. Dacă nu s-a făcut aşa ceva în anii trecuţi, nu este vina noastră”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Municipalitatea ar urma să majoreze capitalul social cu până la 400 de milioane de lei pentru societăţile proprii, care fac parte din Holdingul Municipal “Bucureşti – Capitală europeană” şi va acorda împrumuturi pentru acestea în valoare totală de aproximativ 130 de milioane de lei, potrivit proiectelor de hotărâre ce se votează joi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Potrivit proiectelor de hotărâre aflate pe ordinea de zi de joi a CGMB, împrumuturile trebuie rambursate integral în termen de un an, iar în cazul nerespectării termenului stabilit vor fi aplicate majorări de întârziere. În expunerile de motive se precizează că banii sunt necesari pentru acoperirea cheltuielilor de personal, pentru materiale şi dotarea sediilor.