Confidenţialitate

7 persoane reținute după ce au înșelat mai mulți vârstnici prin metoda ”Accidentul”

Polițiștii constănțeni au reținut șapte persoane care au înșelat 15 vârstnici prin metoda accindentul. Potrivit anchetatorilor prejudiciul in acest caz s-ar ridica la 50.000 de euro.

Cei șapte sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat și înșelăciune.

Polițiștii au percheziționat locuințele mai multor suspecți, precum și celulele acestora din penitenciar, fiind ridicate mai multe telefoane mobile şi cartele telefonice, pe care suspecții le foloseau.

Anchetatorii spun că în perioada martie-iulie cei șapte ar fi înșelat 15 persoane din județul Constanța cu sume de până la 18.000 de euro, prejudiciul total ajungând la 50.000 de euro. Suspecții au vârste cuprinse între 16 și 34 de ani – dintre aceștia trei se aflau în închisoare.

Ei apelau numere la întâmplare și se prezentau drept procurori, avocaţi, medici sau poliţişti și spuneau că o rudă (de obicei copii sau nepoţi), fie a fost rănită într-un accident de circulaţie, fie a provocat un accident. După ce se asigurau că persoana apelată este convinsă de scenariu, îi solicitau numărul de telefon mobil şi date cu privire la adresă.

La locuinţa victimelor era trimis un alt membru al grupării care lua banii.