Confidenţialitate

7 cazuri de coronavirus, confirmate la SJU Piteşti

Șapte persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti.

Sursa îmbolnăvirilor este un medic, pe numele căruia a fost deschis un dosar de cercetare penală.

“Astăzi (vineri n.r.) au fost confirmate drept pozitive la testul pentru COVID-19 încă şapte persoane. Este vorba despre trei asistente, două infirmiere, o îngrijitoare şi un pacient. (…) Conform datelor DSP Argeş, sursa acestor îmbolnăviri este medicul diagnosticat pozitiv în urmă cu două zile, care a refuzat testarea timp de o săptămână şi chiar portul măştii de protecţie, deşi avea simptome specifice”, anunță Prefectura Argeș.

Cadrele infectate sunt din aceeaşi secţie cu doctorul care a venit bolnav la serviciu.

“În esenţă, s-a reţinut faptul că un angajat al unei unităţi medicale, deşi prezenta simptomatologia specifică diagnosticului COVID-19, nu ar fi respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea SARS-CoV-2, în condiţiile în care ar fi putut efectua testare Real-Time PCR, activitate care ar putea avea ca urmare răspândirea unei asemenea boli”, a comunicat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti.

Prefectura Argeş anunţase, anterior, că Secţia de Chirurgie Vasculară de la SJU Piteşti va fi închisă, după ce un medic a fost confirmat cu COVID-19.

“Conform datelor DSP Argeş, numărul contacţilor direcţi ai medicului (…) infectat cu virusul COVID-19 este de aproximativ 50 de persoane. Printre ele se află şi 23-24 de pacienţi, restul contacţilor fiind cadre medicale. Soţia doctorului depistat pozitiv este şi ea cadru medical, nu prezintă simptome şi a fost izolată la domiciliu de două zile. Ancheta epidemiologică este încă în desfăşurare”, preciza instituția.