Confidenţialitate

6 membri din fosta conducere a Aeroportului Băneasa, achitați de Curtea de Apel București după 12 ani de procese | AUDIO

După 12 ani de procese, șase membri din fosta conducere a Aeroportului Băneasa, în frunte cu doi directori generali, au fost achitați definitiv de Curtea de Apel București. Erau acuzați că au prejudiciat Aeroportul Băneasa și bugetul de stat cu 5 milioane de euro după ce au încheiat un contract privind lucrări de modernizare cu firma omului de afaceri Nelu Iordache.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În acest dosar, trimis în judecată în 2011, erau acuzați de abuz în serviciu în formă continuată: Florin Paul Fulger, director general și ulterior director tehnic al Aeroportului Băneasa, Liliana Pop, directoarea economică, Dorian Vlăsceanu, consilier juridic, precum și Monica Tușer, șefă a Departamentului Achiziții publice și Emil Jernoiu, director tehnic, iar Ștefan Mladin, director general al companiei era acuzat de neglijență în serviciu.

Procurorii spun că în 2007, aceștia au semnat două acte adiționale la un contract privind modernizarea Aeroportului Băneasa încheiat cu firma Romstrade, a omului de afaceri Nelu Iordache.

Prin aceste acte adiționale, ar fi fost modificată formula de actualizare a prețului lucrărilor fără a fi respectate dispozițiile legale. În acest fel, Aeroportul Băneasa ar fi fost obligat la o plată nejustificată de peste 23,6 milioane de lei către firma lui Nelu Iordache.

Potrivit DNA, compania de stat a fost prejudiciată cu aproape 8,5 milioane de lei, iar bugetul de stat, cu peste 15 milioane.

Dosarul a fost deschis pe vremea când Direcția Națională Anticorupție era condusă de Daniel Morar, iar după 12 ani de procese, Curtea de Apel București i-a achitat pe cei 6 inculpați, pe motiv că faptele nu există. Decizia instanței este definitivă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Impozit suplimentar de 16% pe veniturile care depășesc salariul președintelui României, propunerea coaliției de guvernare | AUDIO