6 elicoptere SMURD s-au prăbușit din 2003 până în prezent

Accidentul aviatic din Republica Moldova este al șaselea în care sunt implicate aparate de zbor care aparțin SMURD-ului. Elicopterul prăbușit în Republica Moldova, soldat cu patru morți, aparținea SMURD Iași.

În 4 martie 2003, un elicopter SMURD s-a prăbușit în comuna Cojocna, din județul Cluj. Toți cei patru membri ai echipajului au murit. Elicopterul aparținea SMURD Târgu Mureș.

În 9 ianuarie 2006, un aparat al SMURD Iași s-a prăbușit la trei kilometri de aeroportul din Iași. Toate cele patru persoane aflate la bord, doi piloți, un medic și un asistent medical de la SMURD Iași,  au murit. Elicopterul pierduse legătura cu turnul de control imediat după decolare. Concluziile anchetei: accidentul a fost provocat de vremea nefavorabilă.

În 23 decembrie 2006, un alt elicopter al SMURD Târgu Mureș s-a prăbușit în județul Bistrița Năsăud, în timp ce mergea spre Vatra Dornei. În urma accidentului, cele patru persoane aflate la bord au fost rănite. Potrivit anchetei, aparatul a intrat într-o zonă cu ceață densă, iar vizibilitatea era redusă la zeră în toate direcțiile.

Cel mai recent accident în care a fost implicată o aeronavă SMURD este cel din 15 decembrie 2014, când aparatul s-a prăbuşit în lacul Siutghiol din judeţul Constanţa. Și în acest caz toate cele patru persoane aflate la bord și-au pierdut viața, doi piloți ai Inspectoratului General de Aviație al Ministerului de Interne și două cadre medicale de la SMURD Constanța. Cauzele accidentului nu sunt cunoscute nici acum.

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS