Confidenţialitate

Cardul de sănătate va fi obligatoriu din 1 septembrie

Cardul Național de Sănătate va fi obligatoriu de la 1 septembrie, anunță CNAS.

Precizarea survine cererii prim-vicepreședintelui liberal Cristian Bușoi, care a solicitat Guvernului să implementeze folosirea cardului de sănătate, arătând că nu există motive pentru o nouă amânare.

În opinia sa, acest lucru fiind un motiv pentru a cere demisia Guvernului.

Totodată, Bușoi a criticat lipsa economiilor determinată de amânarea folosirii cardului.

Opoziția nu își mai amintește de lungul șir de președinți ai CNAS și miniștri PDL — PNL ai sănătății care trebuiau să implementeze sistemul cardului de sănătate și probabil nici nu a calculat suma care s-a risipit prin prisma neglijenței lor, se spune în comunicatul CNAS.

Președintele CNAS, Vasile Ciurchea, afirmă că perioada de acomodare a fost suficientă și că a venit momentul ca acest card să funcționeze așa cum a fost gândit.

Prim-vicepreşedintele PNL (și fost șef al Casei de Asigurări de Sănătate) Cristian Buşoi amintise că Guvernul a amînat de șase ori intrarea în vigoare a cardului de sănătate, ceea ce ar fi dus la cheltuieli suplimentare de 600,000,000 de lei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În prezent, serviciile medicale sunt acordate atât pacienţilor care au cardul naţional de sănătate, cât şi celor care încă nu au intrat în posesia acestuia.

Din cele 15 milioane de carduri tipărite mai sunt de distribuit peste 300.000.