Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: De ce nu mai vrea primarul din Rădăuți să dea autorizație pentru construirea unui spital din donații

La Spitalului Municipal din Rădăuți sunt 100 de locuri pentru pacienții cu covid. Ieri, erau ocupate 102 locuri și cum situația nu a fost cu mult mai bună în ultimele luni, oameni simpli și antreprenori din zonă au adunat un milion de euro pentru construirea unei secții covid cu 42 de locuri, pentru cazuri medii spre grave. 

Spitalul din Rădăuți are o particularitate: secțiile sunt împărțite în două clădiri, Spitalul Vechi și Spitalul Nou, aflate la aproximativ 2 kilometri distanță. Secția covid și cea de boli infecțioase se află în Spitalul Vechi. În curtea acestei clădiri urma să fie construită, exclusiv cu bani privați, noua secție. Fiind pe schelet metalic, noua secție ar fi fost gata în câteva luni. Povestea o găsiți pe larg pe site-ul recorder.ro.

Ca lucrările să înceapă, mai era nevoie doar de autorizație de construcție, dar primarul Rădăuțiului, Bogdan Loghin, are în minte un alt proiect și refuză să semneze. De ce? După s-ar fi consultat cu medicii, vrea ca în curtea Spitalului Nou să ridice o clădire mai mare și mai frumoasă, care să poate fi folosită și după ce trece pandemia. Primarul nu știe când și cu ce bani vor începe lucrările, darămite să le mai și termine. Interesant este și faptul că inițial, Bogdan Loghin părea încântat de proiectul care avea finanțare privată. Victor Marin a încercat să afle de la primarul Bogdan Loghin de ce nu mai vrea să dea autorizație pentru spitalul ce urma să fie făcut din donații.

Sursa foto: primariaradauti.ro

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.