500 de taximetrişti îndeplinesc condițiile pentru a prelua pasageri de pe Aeroportul Otopeni

Aproximativ 500 de taximetrişti respectă normele legale și îndeplinesc „condiţiile pentru a-şi desfăşura activitatea la Aeroportul Henri Coandă”, anunță Compania Națională Aeroporturi București.

Practic, acești taximetriști pot prelua pasageri fără nicio restricţie.

Într-un comunicat de presă, CNAB anunță că „începând cu data de 1 aprilie 2016, la Aeroportul Henri Coandă au acces doar autoturismele taxi care respectă toate normele legale și ai căror șoferi au obținut din partea instituțiilor abilitate ale statului toate autorizațiile necesare pentru desfășurarea în legalitate a activității în regim de taxi la aeroport”.

Firmele de taxi care operează și pe aeroportul Otopeni au fost informate încă de anul trecut privind aplicarea măsurilor referitoare la desfășurarea legală a activității de taximetrie la aeroport. Aceste măsuri au ca scop principal securitatea și siguranța pasagerilor.

Pentru a primi legitimaţie de acces în aeroport un taxi trebuie să aibă volumul portbagajului de 500 de litri. De asemenea se interzice accesul șoferilor de taxi care au cazier judiciar și este obligatorie obținerea unor avize ale instituțiilor statului – Poliția Transporturi Aeriene, Poliția de Frontieră.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS