Confidenţialitate

50 de militari români în “Coaliția anti-ISIS”

România va participa cu 50 de militari instructori la “Coaliţia anti Statul Islamic” din Siria şi Irak, aceştia urmând să aibă un rol de consiliere, declară ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul a participat, miercuri, la deschiderea exerciţiului militar “Saber Guardian”, în poligonul de la Cincu, judeţul Braşov, declarând, la finalul ceremoniei, că România va contribui concret la eforturile “Coaliției anti Statul Islamic din Siria și Irak“ cu 50 de militari instructori cu rol de consiliere.

“Contribuția noastră constă într-un număr de 50 de instructori pentru forțele de operații speciale din Irak, pentru informații militare din Irak. Acești viitori instructori sunt pe punctul de a termina o pregătire specializată, apoi mai avem de perfectat câteva formalități legale înainte de intrarea lor în teatrul de operații pe o misiune de consiliere. Intarea lor în teatre o estimăm la începutul toamnei“, a spus ministrul Mihnea Motoc.

La Ciucu a început, miercuri, primul exerciţiu major găzduit de România după summitul NATO de la Varşovia, peste 2.700 de militari din cinci țări membre NATO și cinci state membre ale Parteneriatului pentru Pace antrenându-se aici.