5 piese lansate de Chuck Berry în anii ’70 care au scris istorie în muzică

În februarie 1972, în timpul unei emisiuni de televiziune, John Lennon a spus că “dacă ar trebui să găsim un alt nume pentru rock ‘n’ roll, atunci ar trebui să îl numim Chuck Berry”. Deloc întâmplătoare declarația, pentru în anii ’70 Chuck Berry a revenit în forță și a scris istorie în muzică. “My Ding A Ling” (1972) l-a readus în fruntea topurilor, și-a înmulţit turneele și a început să devină un artist foarte scump.

În 1970 lansează albumul ”Back Home”, un an mai târziu apare ”San Francisco Dues”, în 1972 continuă perioada creativă cu încă un material discografic ”The London Chuck Berry Sessions”, în 1973 apare ”Bio”, în 1975 vine cu albumul care-i poartă numele, ”Chuck Berry”, iar în 1979 ”Rock It” avea să fie ultimul album lansat în timpul vieții de Chuck Berry. Așadar o decadă plină de lansări și cu multe piese care și-au câștigat titlul de hit.

Mai mult, pe 1 iunie 1979 a cântat pentru președintele SUA Jimmy Carter.

Recompensat cu un premiu Grammy pentru întreaga carieră, Chuck Berry a ajuns la apogeul carierei sale în anii ’70.

Chuck Berry – “My Ding-a-Ling” (lansată în 1972)

“My Ding A Ling” (1972) l-a readus în fruntea topurilor pe Chuck Berry, artistul reușind să urce direct pe locul întâi în Billboard Hot 100. Ironia face că revenirea în topuri o face cu un cover după o piesă din 1952, “My Ding-a-Ling” fiind înregistrată prima dată de Dave Bartholomew.

Chuck Berry – “Reelin’ and Rockin'” (lansată în 1972)

Urcă această piesă până pe locul 18 în topul britanic și 24 în Billboard Hot 100. Nu este tocmai un nou single, fiind o relasare a unui hit mai vechi, “Reelin’ and Rockin'” fiind înregistrată inițial în 1957 și inclusă pe albumul “Sweet Little Sixteen”.

Chuck Berry – “Bio” (lansată în 1973)

Acest single își trăiește viața repede și nu este pe măsura așteptărilor. Mai ales că în urmă cu doar un an ”The London Chuck Berry Sessions” devenea cel mai bine vândut album al artistului.

Chuck Berry – “Shake, Rattle and Roll” (lansată în 1975)

Chiar dacă ratează un loc în Billboard Hot 100, piesa “Shake, Rattle and Roll” are ecouri în mai multe colțuri ale lumii și reușește să-l mențină în atenția publicului pe Chuck Berry.

Chuck Berry – “Oh What a Thrill” (lansată în 1979)

Acesta a fost ultimul exatrs pe single lansat de Chuck Berry.