Confidenţialitate

5 filme regizate de Sergio Leone pe care merită să le vezi (P)

Italianul Sergio Leone a fost unul dintre cei mai apreciați regizori din industria cinematografică și a reușit să își pună amprenta pe filmele western și de acțiune.

Așadar, iată 5 filme regizate de Sergio Leone pe care merită să le vezi:

  1. Once Upon a Time in America (1984) – Acest film are o distribuție foarte bună, din care fac parte James Woods, Robert De Niro și Tuesday Weld. Once Upon a Time in America prezintă povestea unui grup de tineri gangsteri din New York. Aceștia au reușit să supraviețuiască prohibiției și se întâlnesc după 35 de ani cu gândul de a se salva. Un rol foarte bun a fost făcut și de Robert De Niro în această producție. Once Upon a Time in America a avut 2 nominalizări la gala premiilor Globurile de Aur și a obținut 2 premii la gala BAFTA, unde a avut și o nominalizare. Este un film clasic ce este redifuzat adesea de posturi TV din toată lumea.

2. The Good, the Bad and the Ugly (1966) – Ultimul film din această serie western în care Clint Eastwood este în rolul “celui bun”, Lee Van Cleef este “cel rău”, iar Eli Wallach este “cel urât”. Unul dintre cele mai bune filme western din istorie, cu o intrigă complexă, multe trădări și dueluri sângeroase ce au loc în timpul Războiului Civil American. La un buget de 1.2 milioane de dolari, încasările acestui film au trecut de 25 de milioane de dolari. Un alt film de succes care s-a bucurat de recenzii foarte bune. Iar succesul de care a avut parte a determinat compania Gamevy să lanseze inclusiv un joc de sloturi online cu numele The Good, the Bad and the Ugly. Acțiunea se petrece în Vestul Sălbatic, iar printre simbolurile jocului sunt chiar personajele din film.

3. A Fistful of Dollars (1964) – Primul film din trilogia Dolarilor îi are în distribuție pe Clint Eastwood, John Wells și Marianne Koch. Producția a avut un buget de doar 200 de mii de dolari, iar încasările s-au ridicat la aproximativ 20 de milioane de dolari. De altfel, filmul a fost lansat în SUA la trei ani de la apariția în Italia. Și coloana sonoră a acestei producții este de excepție, fiind asigurată de Ennio Morricone. A Fistful of Dollars a prezentat și o situație paradoxală întrucât criticii de film din Italia au avut recenzii negative, în timp ce americanilor le-a plăcut foarte mult.

4. Once Upon a Time in the West (1968) – Primul film al acestei serii i-a avut în rolurile principale pe Henry Fonda, Charles Bronson și Jason Robards. Cei de la Paramount au declarat acest film un eșec comercial, având în vedere că încasările din SUA au fost de 5 milioane de dolari la un buget aproximativ la fel de mare. Totuși, în Franța și Germania filmul s-a bucurat de un succes, iar încasările au fost de aproximativ 30 de milioane de dolari. În această producție, viața oamenilor din Vestul Sălbatic este prezentată dur și în unele momente cu unele momente cu mult umor, iar personajele principale sunt conștiente că vor muri.

5. Duck, You Sucker (1971) – Acest film mai este cunoscut și sub numele A Fistful of Dynamite și Once Upon a Time … the Revolution. În rolurile principale se regăsesc Rod Steiger, JamesCoburn și Romolo Valli. Acțiunea are loc în timpul Revoluției Mexicului din anii 1910 și prezintă poveștile lui Juan Miranda și John Mallory, doi nelegiuiți mexicani. Un film cu un scenariu bine pus la punct și cu o acțiune excelentă, care merită cu siguranță văzut.