Confidenţialitate

A murit compozitorul italian Ennio Morricone 

Autor al unora dintre cele mai cunoscute coloane sonore din cinematografie, compozitorul italian Ennio Morricone a încetat din viață, în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 91 de ani.

Artistul era internat într-o clinică din Roma, cu o fractură de femur.

De-a lungul îndelungatei cariere, Ennio Morricone a creat peste 500 de coloane sonore, a fost de şase ori nominalizat la premiile Academiei americane de film şi a primit un Oscar, onorific, în 2007, şi unul pentru coloana sonoră a „The Hateful Eight” (2015).

S-a făcut remarcat după ce a semnat coloanele sonore ale aşa-numitelor “spaghetti western” regizate și produse de prietenul său din copilărie, Sergio Leone: „Pentru un pumn de dolari”, “Undeva, cândva în vest” sau “Il buono, il brutto, il cattivo”, tradus în engleza ca The Good, the Bad and the Ugly.

Discurile sale s-au vândut în peste 70 de milioane de copii.

În octombrie 2018, compozitorul a fost premiat pentru întreaga carieră, pentru creaţiile sale şi influenţa pe care o are asupra generaţiilor tinere, la festivalul Videocitta de la Roma.

În ciuda succesului de care s-a bucurat în SUA, Ennio Morricone  a refuzat să se mute la Hollywood sau să înveţe limba engleză.

Funeraliile vor avea loc în cadru restrâns, potrivit agenției Ansa.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță