Confidenţialitate

SRI și STS preiau administrarea platformei IMM Invest

STS și SRI vor prealua administrarea site-ului, www.imminvest.ro, site pe care Ministerul Finanțelor a încercat astăzi să preia cererile pentru credite garantate de stat ale IMM-urilor afectate de coronavirus.

Site-ul s-a blocat dimineață, la scurt timp de la deschidere, iar directorul general al Fondului de Garantare, Dumitru Nancu, și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, au acuzat un atac cibernetic.

Directorul general al Fondului de Garantare, Dumitru Nancu, a spus că site-ul va fi redeschis și a dat asigurări că nici o firmă nu s-a înregistrat cât timp platforma online a funcționat.

La ora deschiderii platforma a înregistrat un număr foarte mare de accesări, cu un vârf de 400 de mii pe minut.

După blocarea site-ului, Dumitru Nancu a revenit și a spus că nu este sigur că cineva a atacat cibernetic platforma.

www.imminvest.ro este un registru electronic, pe care firmele pot depune documentele solicitate pentru acordarea de credite garantate de stat, iar decizia acordării este luată de bancă, care analizează solvabilitatea IMM-ului și transmite fondului acceptul.

Programul va funcționa până în 2026, în limita unui plafon inițial de 15 miliarde de lei, cu 22 de bănci implicate. Dacă solicitările vor depăși plafonul prevăzut, statul îl va suplimenta.