42 de migranți, inlcusiv copii de două luni, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal granița

42 de migranţj, printre care şi 18 copii, unii chiar de doar 2 luni, au fost prinşi în cursul nopţii trecute când încercau să iasă din România ascunşi într-o cisternă.

Este al treilea grup mare de migranţi prins în judeţul Arad, în această săptămână, toţi migranţii fiind solicitanţi de azil în România.

Migranţii au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Vărşand, din judeţul Arad. Aceștia se aflau ascunlși într-un camion tip cisternă cu numere de România.

Camionul neîncărcat era condus de un bărbat de 48 de ani din Sălaj și mergea în Ungaria.

Polițiștii au observat ceva suspect și au trecut la o verificare amănunțită. Așa au descoperit în cisternă 42 de persoane: 24 de adulți și 18 copii cu vârste între 2 luni și 17 ani. E vorba de 41 de cetăţeni irakieni şi 1 marocan.

Migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul român pentru complicitate.

În această săptămână poliţiştii de frontieră de la Nădlac, tot din judeţul Arad, au mai prins 19 migranţi din Irak, printre care 9 copii. Aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera cu taxiurile sau cu un camion turcesc care transporta citrice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS