Confidenţialitate

Pentru prima dată în istorie, bisericile rămân goale de Paștele catolic

Catolicii sărbătoresc Paștele, în acest sfârșit de săptămână.

Este pentru prima dată, în istorie, când bisericile rămân goale, din cauza pandemiei de coronavirus.

La Vatican, slujba specială din Vinerea Patimilor va fi transmisă în direct și urmărită, de acasă, din fața ecranelor de milioane de oameni.

În Italia, Spania, Portugalia și Polonia, oamenii sunt sfătuiți să rămână acasă de Paște și să sărbătorească Învierea în familie, fără invitați la masă.

În Milano, oraș aflat în epicentrul epidemiei de COVID-19 din Italia, sărbătoarea va ajunge în casele oamenilor prin intermediul tenorului Andrea Bocelli, care duminică va susține o reprezentație în catedrala goală din Milano.

Va fi o rugăciune pentru Milano și pentru lume, transmisă în direct pe Youtube, scrie BBC.

Umanitatea trebuie să tragă învățăminte din criza COVID-19, a spus Papa Francisc, într-un interviu acordat săptămânalului The Tablet.

Dumnezeu iartă întotdeauna, dar natura nu iartă niciodată, a mai spus suveranul pontif care a precizat că este un bun moment pentru ca omenirea să se reconecteze cu natura.

Fără să dea nume, Papa Francics a condamnat „ipocrizia” anumitor politicieni, care vorbesc despre combaterea pandemiei și a foamei în lume, „dar care între timp fabrică arme”. El i-a lăudat în schimb pe medici, voluntari și preoți care sunt în slujba comunității. Papa a spus că se roagă mult, iar în prezent și la Vatican se lucrează în ture și se respect distanțarea socială.