400 de autobuze Euro6 pentru București

Primarul general Gabriela Firea a anunţat că asocierea Otokar Europe SA – Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi a câştigat licitaţia privind achiziţia celor 400 de autobuze Euro 6 care vor face parte din parcul auto al RATB.

Vor fi cumpărate 100 de tramvaie, 100 de autobuze electice, 100 de troilebuze și 100 de autobuze pe gaz natural.

Valoarea totală a achiziției a fost de 100 de milioane de euro

Prețul unui autobuz se ridică la 250.000 de euro, fără TVA.

Licitația a fost căștigată de o asociere a unor companii turcești care vor livra autobuze Otokar. Despre noile mașini, Gabriela Firea spune că vor avea toate facilitățile.

„Noi ne dorim ca în următoarele 12 luni să vină 300 de autobuze în Bucureşti, prima livrare urmând să aibă loc în această vară. (…) În prima fază, aceste autobuze noi vor înlocui autobuzele care sunt acum într-o stare tehnică deficitară”, a arătat edilul general.

Principalul scop al cumpărării acestor autobuze este de a încuraja bucureștenii să circule cu mijloacele de transport în comun, astfel ca a fost ca traficul să nu mai fie la fel de intens.

De aseamenea, Gabriela Firea a spus că se vor moderniza și stațiile de autobuze și de tramvai.

Tot primarul general a spus că se va mai face o nouă achiziție, pentru alte 400 de autobuze Euro6, pentru că vrea să înlocuiască în totalitate tot parcul de autobuze din București.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS