40% dintre copiii români dispăruți în prima jumătate a anului erau din centre sociale | AUDIO

Aproximativ 40% dintre copiii români dispăruți în prima parte a anului au provenit din centre sociale, gestionate de stat, anunță deputatul Adriana Săftoiu.

Între lunile ianuarie și iunie, au dispărut de la domiciliu, aproximativ 6 mii de copii, riscând să ajungă în mâinile traficanților de persoane.

Reprezentantul Ministerului de Interne a spus că 40% dintre acești copii provin din centrele de plasamente, acele direcții unde ar trebui să fie protejați, ajutați.

O mare parte dintre ei devin traficați, sunt pur și simplu preluați de rețele. Cele două cauze endemice sunt sărăcia și lipsa educației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Joi, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane a semnat acorduri de colaborare cu  Biserica Ortodoxă Română, respectiv, cu Primăria Municipiului București pentru a preveni traficarea copiilor și tinerilor.

Episcopul vicar Vincentiu Ploieșteanu a explicat că, anul viitor, Biserica Ortodoxă se va implica în combaterea traficului de români în strâinătate.

În ultimii 11 ani, 242 de preoți ortodocși au fost instruiți să sprijine zeci de mii de copii afectați de acest fenomen, a explicat oficialul BOR:

Biserica lucrează din această perspectivă a recuperării victimelor, prin sensibilizarea comunităților care trebuie să reintegreze aceste persoane, pentru a fi primite cu toată dragostea și demnitate de care trebuie să se bucure fiecare persoană. (…)

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

România a primit, recent, de la Departamentul de Stat al SUA, 600 de mii de dolari pentru combaterea traficului pe persoane și sprijinirea victimelor.

Statele Unite mențin încă România pe lista țărilor monitorizate constant pentru lipsa de eficiență în distrugerea rețelelor de traficanți de persoane.

Joi, ministrul Justiției a anunțat lansarea în dezbatere publică a unei strategii în domeniu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS