Confidenţialitate

SUA alocă 600 de mii de dolari pentru combaterea traficului de persoane în România | AUDIO

Departamentul de Stat al Statelor Unite va aloca 600 de mii de dolari pentru combaterea traficului de persoane în România sau a victimelor de naționalitate română în străinătate.

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a anunțat că în următorii 2 ani, polițiști și procurori români vor fi instruiți să lupte cu acest flagel, iar victimele vor putea primi ajutor de mai multe feluri în centre specializate.

Programul de sprijin pentru combaterea traficului de persoane se va derula prin intermediul unei organizații internaționale, International Justice Mission, care are deja, de un an, birou la București.

Directorul pentru Europa Centrală și de Est al organizației, Shawn Kohl, a declarat că cel puțin în Marea Britanie, traficanții români de persoane sunt printre primii cinci cei mai periculoși dar ei pun probleme majore și autorităților din Franța, Olanda, Germania și Spania.

În programul de combatere a traficului de persoane vor lucra pe lângă experți americani, Poliția și Procuratura, Ministerul Muncii și nenumărate organizații neguvernamentale locale și Biserica Ortodoxă.

România este monitorizată de Statele Unite pentru lupta deficitară cu traficanții de persoane, inclusiv copii, iar în ultimii doi ani a fost menționată explicit în raportul anual al Departamentului de Stat.

O a treia menționare negativă ar putea duce la efecte pe termen lung pentru țara noastră, de natură politică și economică.

Secretarul de Stat în Ministerul de Interne, Bogdan Despescu, susține că în primele 9 luni ale anului, aproape 150 de români au fost arestați preventiv pentru că au traficat copii, femei și bărbați.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru