Confidenţialitate

4 români vor traversa Atlanticul într-o barcă cu vâsle

Patru români vor traversa pentru prima dată Oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle, în cadrul celei mai dure curse de canotaj din lume, „Atlantic Challenge”. Între ei și Andrei Roșu, care a participat recent la cel mai greu maraton din lume, cel de la Cercul Polar, unde cursa este de 560 de km.

În această aventură vor mai participa Vasile Oşean şi Emil Curteanu.

Echipa își caută cel de-al patrulea membru care să ocupe un loc în barcă. Cei interesați se pot înscrie în concursul pentru cel de-al 4-lea membru pe www.atlantic4.ro, până pe 15 iunie 2016.

Andrei Roșu are 39 de ani și este deținătorul unor recorduri naționale și mondiale, primul român care a traversat înot Canalul Mânecii în 2015 și câștigător al locului 3 în tandem la maratonul Polul Nord din 2016. Vasile Oşean are 37 ani și este doctor – medicină sportivă. Emil Curteanu are 50 ani și este fost canotor.

Cei trei români vor alege după 15 iunie 10 semifinaliști, urmând ca aceștia să treacă printr-o probă fizică (25 iunie – 1 august) în urma căreia se vor califica 3 finaliști.

Echipa din România va parcurge vâslind peste 5000 de km în aproximativ 60 de zile, pe traseul La Gomera (Insulele Canare) – Antigua (Caraibe).

Această cursă este pentru o cauză socială, și anume pentru HOSPICE Casa Speranței. Românii vor încerca să obțină, prin donații, fondurile necesare realizării unui Campus socio-medical la Adunaţii Copăceni, destinat copiilor diagnosticaţi cu boli rare sau limitatoare de viaţă.

Atlantic Challenge”, cea mai dură cursă de canotaj din lume, aliniază la start un număr limitat de echipe din toată lumea.

Regulile vor fi stricte: echipa nu va primi niciun suport din exterior în timpul cursei, iar membri vor trebui să facă față unor provocări precum privarea de somn, vâslire în schimburi de două ore, non-stop timp de săptămâni. Barca va avea o limită de lungime și lățime, poate fi construită numai din anumite materiale, nu va putea fi reparată pe parcurs și va fi echipată cu provizii numai la start.

Pregătirile pentru traversarea Atlanticului durează doi ani și includ antrenamente complexe, sală de forță, cursuri de navigație, înot şi un test unic de traversare a Mării Negre într-o barcă cu vâsle.

Startul oficial al cursei ”Atlantic Challenge” va avea loc în decembrie 2017.