Confidenţialitate

4 români vor fi evacuați din Niger cu ajutorul avioanelor franceze în urma loviturii de stat | AUDIO

Patru români vor fi evacuați din Niger – cu ajutorul avioanelor franceze în urma loviturii de stat din această țară. Românii vor fi transportați în primă fază la Paris, spune Radu Filip – purtător de cuvânt al Ministerului român de Externe.

Purtătorul de cuvânt al MAE: „Misiunea diplomatică este în contact permanent cu cetățenii români”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În evidența Ambasadei României la Alger sunt 4 cetățeni români care și-au anunțat prezența pe teritoriul Republicii Niger și care au solicitat sprijin în vederea evacuării. Misiunea diplomatică este în contact permanent cu cetățenii români și cu sprijinul Ambasadei României la Paris au fost obținute asigurări că cei 4 cetățeni români vor fi preluați și transportați la Paris în cursul acestei zile cu unul dintre zborurile de evacuare organizate de către autoritățile franceze”, a explicat Radu Filip – purtător de cuvânt al Ministerului român de Externe.

Franța a început evacuările din Niger

Și primele aeronave au aterizat la Paris. În Niger mai sunt 20 de români.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Potrivit datelor disponibile la nivelul Ambasadei României la Alger, pe teritoriul Republicii Niger se află la acest moment alți 20 de cetățeni români care își desfășoarea activitatea în cadrul misiunii de consolidare a capacităților Uniunii Europene Sahel-Niger și misiunea UE de parteneriat militar niger”, a mai explicat Radu Filip – purtător de cuvânt al Ministerului român de Externe.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Reacția lui Klaus Iohannis, despre atacurile din portul Ismail: Inacceptabile. Crime de război | VIDEO