Confidenţialitate

Reacția lui Klaus Iohannis, despre atacurile din portul Ismail: Inacceptabile. Crime de război | VIDEO

Președintele României cataloghează atacurile Rusiei asupra portului Ismail din regiunea Odes drept „inacceptabile” și „crime de război” care afectează „capacitatea Ucrainei de a-și trimite produsele alimentare către cei care au nevoie, în lume”. Atacul cu drone lansat de Rusia a avut loc azi-noapte și, din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Klaus Iohannis: „Acestea sunt crime de război și continuă să afecteze capacitatea Ucrainei de a-și trimite produsele alimentare către cei care au nevoie, în lume”

„Atacurile continue ale Rusiei împotriva infrastructurii civile de pe Dunăre, în apropierea României, sunt inacceptabile. Acestea sunt crime de război și continuă să afecteze capacitatea Ucrainei de a-și trimite produsele alimentare către cei care au nevoie, în lume”, transmite președintele României – Klaus Iohannis. Potrivit armatei ucrainene, dronele lansate de Rusia sunt de tip Shaded, de fabricație iraniană și au fost lansate din Marea Azov. Portul a fost atacat la scurt timp după anunțul privind sosirea primelor nave cu mărfuri străine prin Marea Neagră.

Kiev: 10 drone au fost doborâte de sistemul de apărare

Și capitala Ucrainei a fost atacată azi-noapte. 10 drone au fost doborâte de sistemul de apărare ucrainean și au fost afectate mai multe cartiere.

Sursa colaj foto: Captură foto / Facebook – Georgian Florea Citește și: Un nou atac cu drone a avut loc în Ucraina