Confidenţialitate

4 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru șoferița care a accidentat mortal 2 fete în februarie 2021 în zona Andronache din București | AUDIO

Soferiţa care în februarie 2021 a accidentat mortal două fete în zona Andronache din Capitală a fost condamndată definitiv la 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare. Curtea de Apel Bucureşti a respins apelul inculpatei şi a menţinut sentinţa dată anul trecut de Tribunalul Bucureşti.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marcela Leonte a primit 4 ani pentru ucidere din culpă şi 1 an şi 6 luni pentru că a condus sub influenţa alcoolului. Cele două pedepse au fost contopite şi a rezultat condamnarea definitivă la 4 ani şi jumatate de închisoare cu executare.
Pe latură civilă, judecătorii au decis ca asiguratorul City Insurance să plătească, prin lichidatorul judiciar, peste 800.000 de euro daune morale şi materiale, către familiile celor două fete.

Pe 27 februarie 2021, Marcela Leonte, în vârstă de 57 de ani, a pierdut controlul maşinii pe care o conducea, a lovit un stâlp și a urcat cu mașina pe trotuar, unde a accidentat mortal o fetiţă de 6 ani şi o fată de 20 ani.

Șoferița şi soţul acesteia au fost agresați de mulțimea furioasă strânsă la locul accidentului. Fiindcă a refuzat să fie testată cu aparatul etilotest, femeii i s-au prelevat probe biologice, acestea arătând că avea 1,25 g/l alcool pur în sânge, la momentul producerii accidentului.

În declaraţia dată la Poliţie, Marcela Leonte a spus că nu avea experienţă în conducerea unei maşini dotate cu cutie automată de viteze și, din greșeală, ar fi apăsat pe acceleraţie în loc de frână.

Sursa foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Citește și: Gheorghe Tadici, antrenorul echipei de haldbal feminism HC Zalău, amendat pentru că a jignit handbalistele. Reacția Cristinei Neagu