Amendă de opt mii de lei pentru centrul din Călărași unde pacienții primeau resturi de mâncare | AUDIO

Angajaţii Centrului din Călăraşi unde bolnavii primeau pâine înmuiată, margarină şi câteva bucăţi de salam au fost amendaţi cu aproape opt mii de lei.

Direcţia de Sănătate Publică a făcut un control şi a găsit mai multe nereguli. Acestea sunt legate şi de meniu, dar şi de condiţiile din spital.

Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihică de la Plătăreşti, judeţul Călăraşi, funcţionează într-o clădire veche, în care nu s-au mai făcut de mulți ani investiţii. Aşa că spaţiile de cazare sau toaletele spitalului nu sunt curate, iar mobila și obiectele sanitare sunt și ele învechite.

„Au fost verificate meniurile distribuite în perioada 03-10 ianuarie 2020 și s-a constatat că felurile de mâncare au combinații necorespunzătoare hiperglucidice, nu există salate la mesele principale și se asigură foarte puține fructe, cantitatea de proteină animală este insuficientă, majoritatea felurilor de mâncare fiind compuse din legume. Aprovizionarea cu apă se realizează dintr-o sursă proprie pentru care nu există încheiat un contract de monitorizare a calității apei distribuită”, anunță și Ministerul Sănătății.

În ceeea ce priveşte mâncarea pe care o primesc pacienţii, s-au depistat, de asemenea, nereguli.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Călăraşi, Cezar Rădulescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Neregulile de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică din Plătăreşti, judeţul Călăraşi, au ieşit la iveală la sfârşitul săptămânii trecute, când în spaţiul public au apărut imagini cu meniul pacienţilor: castroane pline cu pâine înmuiată, margarină și câteva bucățele de salam.

Reprezentanții Consiliului Judeţean Călăraşi au spus că bolnavii primesc uneori pâinea înmuiată pentru că au probleme la înghiţire.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS