Confidenţialitate

Un imobil de 12 etaje s-a prăbușit în Florida | VIDEO

35 de persoane au fost evacuate, iar alte două au fost scoase de sub dărâmături, după prăbușirea parțială a unei clădiri rezidențiale cu 12 etaje de lângă Miami. O persoană a decedat. Nu se știe câte persoane se aflau în interiorul clădirii în momentul prăbușirii. 55 de apartamente din blocul construit în 1981 au fost distruse. Peste 80 de echipe de salvare ajutate de pompieri și câini caută eventualii supraviețuitori.

Clădirea cu 100 de apartamente din Surfside, Florida s-a prăbușit în jurul orei 2 dimineața, ora locală. Imaginile de la fața locului arată că o secțiune mare a clădirii s-a transformat într-o grămadă de moloz.

Cel puțin 10 persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului. La spitalul din apropiere au ajuns deocamdată 3 pacienți, doi având răni grave, anunță ABC News.

Postul citează martori care spun că mai multe persoane sunt încă prinse sub dărămături. Un bărbat a declarat pentru ABC News că soția lui are grijă de o femeie în vârstă care locuiește în clădire și l-a sunat insistent în jurul orei locale 1:15, după ce blocul a căzut. El a spus că soția și femeia în vârstă au fost salvate.

Primarul orașului, Charles W. Burkett a declarat că se făceau lucrări la acoperișul clădirii, dar nu se știe dacă acestea au avut vreun rol în incident.

“Aceasta este o catastrofă oribilă. În Statele Unite, clădirile pur și simplu nu cad”, a spus edilul.
Kimberly Morales locuiește în clădirea de peste drum și a fost trezită de alarma declanșată. Când a ieșit afară, a văzut că o parte semnificativă a clădirii lipsea. Ea și vecinii au fost duși într-un adăpost.

A fost înființat un centru în care familiile sinistrate se pot reuni. Iar pentru cei care își caută rudele a fost pus la dispoziție un număr de telefon.

Foto/ captura Youtube NBC News