Confidenţialitate

31 de companii de stat au datorii la buget de 11 miliarde de lei. Doar 5 au un plan de reducere a cheltuielilor | AUDIO

Datoriile se acumulază de la an la an, arată o analiză realizată de Impetum Group. CEO -ul companiei, Andrei Cionca, spune că doar 5 dintre ele au un plan de reducere a cheltuielilor:

„Aceste 31 de companii au în total pierderi de 2 miliarde de lei pe an, au datorii totale de 11 miliarde și cifre de afaceri în 2019, când avem ultimele date, de 9 miliarde și au 65.000 de angajați. Problema este că din aceste 31 de companii, în reală dificultate financiară, doar 5 au aplicat pentru măsuri de restructurare financiară prevăzută de legislația românească.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Printre cele 31 de companii de stat mamut se află și CFR Călători și CFR Marfă care trebuie restructurate, spune premierul Florin Cîțu:

„Managerii acestor companii trebuie să spună clar dacă pot și vor, dacă nu vor, vin alții care vor face, dar nu putem să mergem mai departe cu această povară, să tot cărăm de la un buget la altul, să acumulăm datorii la care vin dobânzi. Statul a devenit o frână în dezvoltarea economică și trebuie cumva să începem să-l curățăm”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.