Confidenţialitate

300 de ucraineni au murit în urma bombardamentului trupelor ruse asupra teatrului din Mariupol | AUDIO

La 9 zile după ce un avion rusesc a bombardat teatrul din Mariupol, autoritățile locale au anunțat un prim bilanț: 300 de oameni au murit, din cei 1.300 care se refugiaseră în adăpostul de la subsolul teatrului.

Între timp, în Harkiv, al doilea mare oraș din Ucraina, au mai murit 4 civili, după ce, vineri dimineață, a fost bombardat un centru medical.

În momentul atacului, 1.300 de ucraineni erau la subsolul teatrului din Mariupol. La scurt timp, după bombardament, numai 150 dintre ei au reușit să iasă.

Mulți se ascunseseră de bombardamente sub scenă, iar ieșirea le-a fost blocată de dărâmături, potrivit The Guardian. Cotidianul britanic publică mesajul unui purtător de cuvânt al consiliului orașului.

Acesta a anunțat că 300 de oameni au murit în teatrul din Mariupol și că are această informație de la cei care au supraviețuit.

În Mariupol, nu mai funcționează serviciile de urgență, iar luptele intense și bombardamentele din apropierea teatrului au împiedicat operațiunile de salvare. Teatrul a fost bombardat din avion, deși, în fața și în spatele clădirii, pe pământ, fusese pictat cu litere mari, albe cuvântul „copii”.

Iar bombardamentele continuă în Ucraina. În Harkiv, al doilea mare oraș al țării, lansatoarele de rachete multiple, au țintit un centru medical. 7 civili au fost răniți, iar 4 dintre ei nu au supraviețuit, a precizat poliția regională, potrivit ziarului francez „Le Monde”.

Polițiștii au menționat că în zona în care a avut loc atacul cu rachete nu era nicio unitate militară, doar un centru de ajutoare umanitare.

Anchetatorii ucraineni au început să adune probe pe care le vor folosi în justiție pentru pedepsirea vinovaților.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.