3 persoane, răpuse de căldură la Iași

Canicula a mai ucis o persoană. Acesta este al treilea deces înregistrat la Iași de vineri și până în prezent.

Este vorba despre bărbatul care a fost găsit vineri pe un câmp din Vlădeni, în comă profundă din cauza hipertermiei: bărbatul avea o temperatură corporală de 42 de grade Celsius. E a fost transportat la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, unde a murit.

Bărbatul avea 67 de ani și a fost găsit zăcând  pe un câmp din apropierea satului. Medicii spun că din cauza căldurii excesive i-a fost afectat nu doar sistemul nervos central ci și cordul, rinichiul, ficatul, si de aceea avea disfuncții organice multiple iar medicii au fost rezervați privind șansele acestuia de supraviețuire.

Vineri, un bărbat de 45 de ani, din localitatea Valea Satului a murit la scurt timp de la internarea la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. El a fost găsit de niște căruțași zăcând inconștient la marginea unui câmp. În momentul în care a fost dus la spital avea temperatura corporală de 42 de grade Celsius.

Al treilea caz de deces cauzat de hipertermie a fost înregistrat sâmbătă seara. Un tânăr de 28 de ani, fără adăpost a murit în zona gării din Iași, după ce a suferit un stop cardio- respirator. El avea o temperatură corporală la nivel periferic de 40 de grade Celsius.

Codul roșu se restrânge duminică, alte județe scapă de codul portocaliu

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS